Subota, 21. Septembar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

‘Spustio’ auto pa tužio grad jer ne može preko ‘ležećih policajaca’

Christopher Fitzgibbon (23) potrošio je 3500 eura na tuning ovjesa, odnosno spuštanje svog Passata, koji je sada na deset centimetara od tla. No uslijedili su problemi

Christopher više ne može putovati na posao uobičajenom rutom, preko mjesta Galbaly (u irskome Limericku), jer su u mjestu ‘ležeći policajci’ visoki 15 centimetara.

Kako sada mora voziti okolnom rutom, put na posao duži mu je 48 kilometara. To je 240 kilometara sedmično, 960 kilometara mjesečno, odnosno 11.520 kilometara godišnje. ‘Sve zbog ležećih policajaca koji su previsoki za moj auto’, kaže Fitzgibbon i dodaje kako su usporivači saobraćaja dosad na njegovu autu uzrokovali štetu oko 2200 eura. Stoga želi da mu mjesto Galbaly plati troškove.

  • Angažirani su advokati, a odbrana tvrdi kako Fitzgibbon preuveličava stanje stvari te kako su sporni ‘ležeći policajci’ upola niži, odnosno nisu viši od pet centimetara. ‘Osjećam se diskriminirano jer vozim modificiran auto – ‘spušten’ auto sa sportskim ovjesom i uskraćuje mi se pravo kretanja ovim putevima’, izjavio je Fitzgibbon. (autostart.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,