Ponedjeljak, 1. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Prekid proizvodnje krajem aprila: Još jedan Mercedesov dragulj odlazi u penziju

Nakon penzionisanja modela G65 u Mercedesu su odbrojani dani još jednoj legendi.

Mercedes SL jedan je od najpopularnijih svjetskih roadstera, a u njegovoj ponudi posebno mjesto ima top model AMG SL65, pokretana V12 draguljem. S cijenom od oko pola miliona maraka nikada nije bio volume maker, kao ni sam model SL, ali radi se o nenadoknadivom gubitku za sve one koji su uživali u ovoj magnetno privlačnoj kombinaciji audiovizuelne nirvane, što su sebi mogli priuštiti.

  • Njemački MB Passion Blog javlja kako će prekid proizvodnje uslijediti vrlo brzo, već krajem idućeg mjeseca. To znači kako će V12 motor ostati dostupan samo u najprestižnijoj ponudi, a ona uključuje znak Maybacha. A kad je u pitanju novi SL, on bi na ceste trebao stići 2021. godine, a umjesto V12 motora vrh ponude će činiti SL 73 sa hibridnim V8 pogonom i preko 800 KS.

    I za kraj ponovimo gradivo: 6.0 V12 biturbo daje 630 KS i 1.000 Nm, a SL potjera do 100 km/h za četiri sekunde. Prema službenom cjenovniku dostupan je uz iznos od oko pola miliona maraka. Nije sve u snazi, reći će neki. Imaju pravo, ponešto je i u cijeni? (index.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,