Srijeda, 7. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Od Lade napravili pravi funkcionalni kamper

Preuzmite sliku

Rusi su pokazali da – uprkos svojim malim dimenzijama – Lada Granta može da posluži i kao osnova za pravo kampersko vozilo.

Moskovska firma “Lux-Form” koja se bavi nadogradnjom i modifikacijom karoserija Ladinih vozila predstavila je funkcionalni kamper za dvije sobe baziran na regularnoj verziji modela Granta, prenosi B92.

Iako je Lada Granta relativno mali, potkompaktni automobil, pokazalo se da može da se iskoristi za nadogradnju vozila za kampere. Za osnovu je upotrebljana redizajnirana Granta, a nakon modifikacije zadržana su prednja dva sjedišta dok konstrukcija kamperskog dijela vozila počinje iza “B” stuba krova.

  • Kamperska kabina duga je 2.178 mm, dok širina iznosi 1.648 mm, a visina 1.558 mm. Putnicima je na raspolaganju sklopivi ležaj maksimalnih dimenzija 1.980×1.580 mm. Sa dodatom kamperskom kabinom, ova Lada dostiže dužinu od 5 metara.

  • Putnicima su pored kreveta na raspolaganju i svi drugi osnovni sadržaji neophodni za kamperski život, kao što je kupatilo sa umivaonikom, tušem i WC-om, zatim kuhinjski dio sa sudoperom i malim šporetom na gas, trpezarijski prostor za obedovanje, kao i ormarić. Tu je i rezervoar za vodu kapaciteta 70 litara, dok se otpadne vode skladište u rezervoaru od 45 litara. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: ,