Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Autor najboljeg auta na svijetu najavio novi model

Preuzmite sliku

Popularno

Gordon Murray je stvorio prvi i vjerovatno najbolji superautomobil, McLaren F1, a sada je u Ženevi najavio šta sprema u budućnosti.

Uz minijaturni gradski auto, njegov brend IGM priprema i vozački nastrojen sportski auto sa centralno postavljenim motorom. Iza projekta T43 se krije auto relativno pristupačne cijene, piše Index.hr.

U intervjuu za američki Road and Track Murray je otkrio da će auto pokretati Fordov trocilindraš, a sam auto je opisao riječima:

“To je Lotus Elise, ali za svakodnevnu upotrebu. U njega se lako ulazi, ima krov i potpuno učinkovitu klimu, audiosistem, navigaciju i zračne jastuke. To je segment koji nije samo slabo zastupljen nego je potpuno prazan.”

Murray pritom obećava vrhunske performanse. 160 kW/218 KS snažan Fordov motorić će se poigravati s automobilom mase manje od jedne tone.

Uostalom, konstruktor je na javio specifičnu snagu na razini Porschea 911 Carrere S. I da, ovdje ima mjesta samo za ručni mjenjač. Najavljena je i cijena, a ona neće prelaziti 40.000 funti. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,