Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte kako je Igor Emkić na turniru osmorice savladao Vulovića, Kadića i Mikelića (VIDEO)

Preuzmite sliku

Bh. borac Igor Emkić bio je zvijezda večeri na održanom K-1 turniru No Limit 8 u Zetri 11. marta.

Emkić je pružio izuzetno atraktivne borbe, pobijedio je trojicu protivnika i na kraju i više nego zasluženo osvojio turnir osmorice najboljih boraca s Balkana.

Na press konferenciji uoči turnira Igor Emkić je kazao kako je dobro pripremljen i da će svima dokazati ko je trenutno najbolji borac.

Njegov prvi protivnik je bo Crnogorac Miloš Vulović, sjajan borac koji je također bio odlično pripremljen. Ipak, protiv izuzetno spremnog i motivisanog Emkića nije imao nikakve šanse. Borba je bila završena još u prvoj rundi.

Drugu borbu je radio sa sunarodnjakom Dariom Kadićem, koja je također bila gotova u prvoj rundi.

U finalu je Igor Emkić ukrstio rukavice sa starim znancem, Hrvatom Tonijem Mikelićem, koji je pobjedio bh. borca Denisa Marjanovića. U ovoj borbi je Igor također demonstrirao svoju snagu i vještine.

Fenomenalan nastup na turniru “No Limit 8” bio je svakako rezultat napornih priprema nakon kojih je Igor bio spremniji nego ikad ranije.

Sva trojica protivnika su bila različita po stilu, načinu borbe i fizičkim predispozicijama. Bilo je jako teško odgovoriti svim zahtjevima koje su borbe nosile i to za samo jednu noć. Tokom priprema za turnir smo uložili puno truda i rada, pripremao sam se na pravi način i analizirao protivnike, svakog pojedinačno. Ja sam došao spreman na najgore. Naravno, bilo je potrebno malo sreće da se osvoji ovakav turnir. Sreća prati hrabre, a ja nisam ušao ni u jedan meč s nekom kalkulacijom, išao sam na sve ili ništa“, kazao je Emkić u razgovoru za Klix.

Svojim nastupom u Zetri kaže da je zadovoljan, posebno jer je pokazao šta može u ringu. Pohvalio je organizaciju turnira te se zahvalio na pozivu. Narednu borbu bi Igor Emkić trebao imati već u maju u Londonu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje