Srijeda, 1. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zmajevi sigurni protiv Gibraltara: Izabranici Baždarevića slavili pobjedu rezultatom 5:0 (FOTO)

Preuzmite sliku

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Zenici bez većih problema deklasirala slabi Gibraltar, rezultatom 5:0, u utakmici petog kola grupe ”H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018”.

Popularno zvani ”zmajevi” poveli su već u četvrtom minutu. Miralem Pjanić odlično je dugom loptom uposlio Vedada Ibiševića, koji se sjajno snalazi i majstorski je šalje u donji desni ugao gola gostiju. BiH je u prvom poluvremenu protiv amaterske selekcije imala totalnu inicijativu, dok je Gibraltar jednom zaprijetio u rijetkim prelascima na polovinu terena protivnika. Pred odlazaka na odmor, u 44. minutu Edin Višća bio je kreator akcije, te asistirao za Ibiševića kojem nije bilo teško da glavom loptu proslijedi u nebranjeni dio gola za 2:0.

Igrao se sedmi minut drugog poluvremena kada Avdija Vršajević, na ubačenu loptu od strane Daniela Pavlovića, na drugoj stativi šutira iz prve i zakucao je u mrežu iza nemoćnog golmana Ibrahima – 3:0.

Četiri minuta kasnije Vršajević je asistent za Višću. On hvata volej i neodbranjivo loptu šalje po četvrti put večeras u gol Gibraltara.

Do kraja meča BiH je imala nekolicinu priliku, a konačan rezultat (5:0) postavio je Ermin Bičakčić u 90. minutu.

Pobjedom su izabranici selektora Mehmeda Baždaravića sa ukupno 10 osvojenih bodova preskočili Grčku (10) na drugom mjestu tabele grupe ”H”, koje na kraju kvalifikacija vodi u baraž za Mundijal. Od 20.45 sati večeras u derbiju petog kola u Briselu Belgija (12 bodova) je domaćin Grčkoj. (AA)
BH–GB__5–0 by clipsbh

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,