Srijeda, 1. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pobjeda za anale: Roma na koljena bacila veliku Barcu i izborila polufinale lige prvaka (VIDEO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Rome stigli su do velike pobjede protiv Barcelone u susretu četvrtfinala Lige prvaka.

Eusebio di Francesco je poslao na teren najbolje što ima u ovom trenutku, a u tim su se vratili Radja Nainggolan koji je u startnoj postavi, te Cengiz Under, koji je ostao na klupi.

Utakmica je počela otvoreno na obje strane a rani pogodak koji Romi daje šansu postigao je Edin Džeko u 5. minuti sureta. Naš napadač se sjajno izborio sa dva igrača protivnika nakon dubinske lopte i savladao je golmana gostiju.

Roma je povela 2:0 sa bijele tačke pogotkom Daniele De Rossija, a ponovo je sjajan posao za domaći tim napravio Edin Džeko. Džeko se izborio za loptu pored Gerarda Piquea, potom se zagradio i krenuo prema golu, a Pique ga je povukao za ruku i oborio. Clement Turpin je pokazao na bijelu tačku, a siguran izvođač bio je Daniele De Rossi. Na tribinama je nakon De Rossijevog gola nastalo totalno ludilo.

Erupcija oduševljenja uslijedila je u u 82. minuti, korner je izveo Cengiz Under, a Turčin je perfektno pronašao Kostasa Manolasa. Manolas je odličnim udarcem glavom pogodio mrežu Ter Stegena te je nastupila nevjerovatna erupcija oduševljenja na tribinama najvećeg italijanskog stadiona.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,