Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Igokea u Mejdanu slavila ubjedljivu pobjedu i izborila plasman u finale (FOTO)

Preuzmite sliku

OKK Sloboda i KK Igokea večeras su Mejdanu odigrali drugu polufinalnu utakmicu Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkaše.

Igokea je u drugom međusobnom susretu slavila ubjedljivu pobjedu rezultatom 65:103 ( 17-27 16-23 20-22 12-31) i izborila plasman u finale u kojem će snage odmjeriti sa sarajevskom Bosnom koja je večeras u drugom susretu protiv Zrinjskog pobjedom u gostima izborila finale.

Iako je prva utakmica u Aleksandrovcu okončana minimalnom pobjedom 86-85 u korist Igokee, neizvjesnosti u večerašnjem meču nije bilo.

Prvu četvrtinu gosti su okončali sa 10 poena razlike rezultatom 17:27. U drugoj četvrtini gosti su nastavili istim tempom pa je druga dionica je okončana u korist gostiju iz Aleksandrovca rezultatom 16:23.

U trećoj četvrtini domaći košarkaši su odigrali dosta kvalitetniji period, koji je završen rezultatom 20:22. Ipak, u posljednjoj dionici utakmice Igokea je potvrdila da se radi o izuzetno jakom i kvalitetnom timu te su u konačnici gosti s ubjedljivom razlikom od 38 poena izborili prolazak u finale.

Milošević je predvodio goste s 21 poenom, dok su Mičović i Robinson ubacili po 15 poena, Mahković 12, a Glogovac 11 poena. U redovima domaćih nešto bolji od ostalih bili su Rikalo i Dumić sa po 15 poena, dok je Petrov je dodao 13 poena. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,