Četvrtak, 26. April 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Trik za oslobađanje memorije na iPhone-u

Zvuči kao čudan savjet, ali djeluje: Ako je memorija vašeg telefona puna beznačajnih stvari i želite da oslobodite nešto prostora, downloadujte neku veliku aplikaciju.

Ovaj trik omogućava ljudima da obezbijede dodatan prostor na svojim iPhone uređajima tako što će downloadovati neke nove aplikacije i prevariti telefon da pomisli da treba da očisti nešto memorije.

Sve što treba da uradite je da skinete neku veliku aplikaciju koja zauzima više memorije na telefonu nego što je imate. Kada započnete skidanje, vaš iPhone će automatski početi da raščišćava neophodan prostor za skladištenje.

Nova tehnika je zapravo poboljšana verzija stare koja je zavaravala telefon da pomisli da želite da skinete veliki film. Smartphone bi potom očistio veliki dio memorije koju ne biste morali da iskoristite za film, već za šta god želite.

Postoji naravno i očigledniji načini za čišćenje memorije na iPhoneu. Idite na podešavanja telefona, potražite opciju Storage i potom kliknite na funkciju Optimise Storage koja će vam omogućiti da malo oslobodite prostor memorije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,