Za ručak se počastite izvrsnim pilećim prsima, pečenim u komadu i punjenim sirom i špinatom.
Pečenja prsa se mnogi pribojavaju jer ih je lako presušiti. Ovisno o veličini, mogu se peći između 10-15 minuta, a dobar vam je vodič lijepa zlatno-smeđa boja. Ako vam pri okretanju zapinje, znači da još uvijek nisu pečena s te strane i kratko pričekajte.
Pažljivi budite i pri rezanju mesa, kako nadjev ne bi iscurio. Napravite rez od otprilike 5-6 centimetara s bočne strane prsa i pripazite da nožem ne zarežete preduboko i probijete na drugu stranu.
Sastojci:
4 komada pilećih prsa bez kostiju
1 kašičica soli
100 g krem sira
50 g mozzarelle
250 g smrznutog špinata
1 režanj bijelog luka
Polovica malog luka
Priprema:
-Napravite džepić u svakom komadu prsa, a potom ih sva ocijedite uz pomoć papirnatih ubrusa.
-Pomiješajte krem sir, komadiće mozzarelle, odmrznuti i ocijeđeni špinat i sitno nasjeckani luk i bijeli luk.
-Napunite prsa nadjevom, a potom ih posolite.
-Zagrijte ulje u dubljoj tavi, ubacite piletinu i pecite 5-7 minuta. Preokrenite, dodajte kašiku maslaca i pecite još toliko, sve dok ne poprimi lijepu zlatno smeđu boju.
-Pustite da prsa odstoje pet minuta prije rezanja i serviranja. (gastro.hr)