Srijeda, 23. Januar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Promijenjena brava, radno mjesto sad mu je stolica u hodniku

To da u nečijem odsustvu, neko uđe u stan i promijeni bravu, tu bi se mnogih primjera sjetili, ali da nekome zamijene bravu na kancelariji na poslu, to je već nešto novo.

A to se, tvrdi, dogodilo Ivanu Petroviću, koji je smijenjen sa radnog mesta savjetnika za zaštitu prava pacijenata u Gradskoj upravi u Kraljevu. On sada dolazi na posao i sjedi u hodniku.

Kada je nakon novogodišnjih praznika, Ivan Petrović, doskorašnji savjetnik za zaštitu prava pacijenata u Kraljevu, htio da uđe u svoju kancelariju, zatekao je promijenjenu bravu. Od tada, on svoje radno vrijeme provodi u hodniku na 3. spratu zgrade Gradske uprave i kaže da će u njemu ostati sve dok žalbena komisija ne donese odluku.

“Komisija je dužna da u roku od 15 dana donese rešenje po navedenoj žalbi. Dok to ne bude konačno, prinuđen sam da obavljam poslove u hodniku, iako su mi iz njega sada uklonjeni i sto i stolica. A ako bude trebalo radiću i ispred zgrade Gradske uprave, sve dok se ne donese rešenje”, rekao je Petrović.

Krajem decembra, Petrović je dobio rješenje kojim mu je dodijeljeno drugo radno mesto, sa nižom platom. On kaže da je ukazivao vršiocu dužnosti načelnika Gradske uprave da rješenje nije konačno, jer žalba odlaže izvršenje, i neosnovano, jer prema njegovim riječima, predstavnik sindikalne organizacije dodjeljivanjem novog radnog mjesta, ne smije biti stavljen u nepovoljniji položaj.

Petrović smatra da je smijenjen samo zato što je u poslednjih šest mjeseci više puta ukazivao na niz nepravilnosti u radu Gradske uprave.

“S obzirom da je predlagač svih tih akata bila v.d. načelnika gradske uprave, kao predstavnik sindikata zaposlenih sam na sednicima gradskog veća ukazivao na niz nepravilnosti. To je uticalo da se promeni poslovnik o radu gradskog veća, mom izostavljanju sa sednica i pretnjom obezbeđenja da će me izbaciti ako se pojavim”, naglasio je Petrović.

Iz Gradske uprave u Kraljevu, iako smo im se zvanično obratili, nismo dobili odgovore na pitanja zašto je Ivan Petrović smijenjen i zašto nije u potpunosti ispoštovana zakonska procedura njegovog razrešenja.

Petroviću je u međuvremenu poslano obavještenje u kojem se traži da se izjasni da li i dalje želi da bude radnik Gradske uprave u skladu sa rješenjem, da se suzdržava od preuranjenih izjava i da mora da se ponaša “po pravilima morala i lijepog vaspitanja”. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje