Nedjelja, 20. Januar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Haos u Trogiru: Više osoba napalo policiju, pojačanje stiglo iz Splita

U noći sa subote na nedjelju zbog narušavanja javnog reda i mira u Trogiru intervenirali su policijski službenici koji su napadnuti, nakon čega je uslijedilo privođenje više osoba na kriminalističko istraživanje u policijsku stanicu.

Kako se navodi u policijskom izvještaju, do incidenta je došlo oko 1 sat prilikom postupanja zbog narušavanja javnog reda i mira.

– Možemo potvrditi da se dogodio napad na policijske službenike. Prema trenutno dostupnim informacijama, niko nije ozlijeđen. Nekoliko je osoba privedeno i nad njima se provodi kriminalističko istraživanje – kazali su u PU splitsko-dalmatinskoj za portal Dalmacija danas, koji saznaje da su policajcima u Trogiru upućena pojačanja iz Splita.

Do haosa je došlo kada je stigla dojava da je u klubu navijača velika vika i buka.

Prema informacijama iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske, ekipa iz kluba navijača prvo je počela vrijeđati policijske službenike koji su došli nakon dojave, da bi ih potom nastavili gađati čašama.

Ovaj napad na policajce izazvao je dolazak većeg broja policajaca iz Splita u Trogir, a epilog je 15 uhapšenih i nema ozlijeđenih. Policija će provesti kriminalističko istraživanje tokom dana kada će se tačno znati koliko će privedenih dobiti krivičnu prijavu zbog napada na službenu osobu, a koliko prekršajnu zbog sudjelovanja u tučnjavi. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,