Subota, 26. Maj 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Znate li šta se nikada nije i nikada neće promijeniti u roditeljstvu? (FOTO)

Dokaz tomu pronašli smo u bezbroj slika koje su nastale ili oslikavaju upravo taj bezvremenski trenutak koji se u roditeljstvu nije i sigurno neće nikad promijeniti.  Možete li naslutiti o čemu je riječ?   

Svjedoci smo ogromnih promjena koje su zadesile roditeljstvo, pa danas doslovno svake godine imamo neke nove trendove kojima se povodimo. Međutim, postoji nešto što se ne mijenja. Što nije podložno trendovima i što je identično roditeljstvu od pamtivijeka.

Možete li naslutiti o čemu je riječ? O ljubavi? Ne. Nije riječ o ljubavi, iako je i ona ostala ista.

Riječ je o majčinstvu i koliko god mislile da se vi sigurno razlikujete od mama koje su u toj ulozi uživale prije 100, 200 godina, jer mislite da su se vremena promijenila – u krivu ste.

Majčinstvo je uvijek bilo zahtjevno, čak i onda kada su majke bile isključivo domaćice, a muževi radili da prehrane obitelji. Jer – majke su i onda bile majke, žene, ljubavnice, domaćice, spremačice, kuharice, zabavljačice, organizatorice … I onda kao i sada majke su bile multitasking majke i s jednakim su žarom radile, ljubile, brinule i smijale sa svojom djecom. Ta uloga svemoguće žene ostala je i ostat će zauvijek.

Uloga majke u životima djece doista je ostala nepromijenjena i ista je bez obziram u kojem uglu svijeta tražimo dokaz za to.

Ako niste baš sigurne u tu konstataciju, pogledajte ove predivnu staru galeriju i vjerujemo da ćete i same zaključiti isto – vremena se možda mijenjaju, mijenjaju se možda i trendovi – ali majčinstvo ostaje isto gdje god i kada god se u to želimo uvjeriti. (zadovoljna.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje