Ponedjeljak, 16. Juli 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Nevjerni muškarci otkrili koje žene biraju za prevaru

Sudeći prema istraživanju jednog sajta za upoznavanje, muškarci obično planiraju svoju aferu, a riječ je osobi iz bliskog okruženja.

Zanimljivo istraživanje jednog sajta za upoznavanje partnera otkrilo je kako muškarci biraju žene sa kojima će prevariti partnericu.

Anketirano je 1300 ljudi, a krajnji rezultati su pokazali da je čak 27 posto muškaraca priznalo da bi, u slučaju da su nezadovoljni svojom vezom, pokušali da zavedu koleginicu sa posla.

Tako se pokazalo da “druga žena” obično nije neka misteriozna zavodnica, već neko iz partnerovog okruženja, neko koga je možda čak i spominjao.

Prema podacima, muškarci najčešće biraju osobu koju poznaju od prije, a dio njih bi volio da upozna novu osobu sa kojom bi mogao ima seks, koji ne bi ugrozio njihovu postojeću vezu.

Šokantan je podatak da je 99 posto anketiranih muškaraca priznalo da su imali afere ili ozbiljno razmišljali o započinjanju afere. Kao glavni motiv navodi se seks.

S druge strane, svoje momke ili muževe varalo je 39 posto žena, a 35 posto ih je razmišljalo o prevari.

Kod traženja partnera za aferu, ženama je prvi kriterijum uglavnom njihov izgled, a njih 43 posto otkrilo je da je afera bila potpuno fizičkog karaktera.

Samo pet posto žena je kazalo da su ih privukli muškarci s kojima su mogle imati i intelektualnu vezu. (super žena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,