Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tešanjska kompanija HIFA OIL će snabdijevati gorivom avione kompanije Wizz Air

Preuzmite sliku

Tešanjska kompanija za promet naftom i naftnim derivatima HIFA OIL potpisala je ugovor o snabdijevanju aviona Wizz Air, najveće low-cost aviokompanije u centralnoj i istočnoj Evropi, na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

Realizacija ugovora i snabdijevanje aviona Wizz Air JET A1 aviogorivima, počet će od 5. aprila ove godine, kada Wizz Air pokreće dva leta između Budimpešte i Sarajeva na sedmičnoj bazi.

Wizz Air je prva u nizu aviokompanija sa kojom će HIFA OIL potpisati ugovore o ovakvoj vrsti poslovne saradnje, a koje koriste usluge Sarajevskog aerodroma.

– Ovo je još jedan veliki uspjeh za HIFA OIL. Ovim ugovorom smo otvorili jedno potpuno novo tržšte na kojem do sada nismo bili prisutni. Pokazali smo da smo u stanju odgovoriti visokim zahtjevima međunarodnih letačkih agencija za sigurnost. Uspješno smo prošli veoma zahtjevne zakonske procedure. Koristimo najsavremenije cisterne, okončali smo dodatnu edukaciju radnika i ispunili sve postavljene uvjete za inspekciju prema IATA standardima… – izjavio je Venan Hadžiselimović, izvršni direktor HIFA OIL.

Međunarodni aerodrom Sarajevo i država Bosna i Hercegovina dobijaju puno novim dobavljačem, zbog povećanja korištenja derivata nastalih usljed tržišne utakmice i plaćanja većih naknada državi, te priliva sredstava aerodromu.

Također, Međunarodni aerodrom Sarajevo sa više dobavljača nudi širinu asortimana robe, odnosno postaje atraktivniji za aviokompanije.

Wizz Air je najveća low-cost aviokompanija u regionu srednje i istočne Evrope, operira sa flotom od 79 Airbus A320 i Airbus A321 aviona, i nudi vise od 500 relacija iz 28 baza, spajajući 138 destinacija u 40 zemalja. U Wizz Airu, tim od 3.000 profesionalnih radnika u avijaciji pružaju superiornu uslugu i veoma niske cijene karata, čineći Wizz Air prvim izborom kod 23 miliona putnika u 2016.

HIFA OIL posluje već 15 godina i lider je u prometu nafte i naftnih derivata u BiH, sa 20 posto udjela na domaćem tržištu bijelih naftnih derivata, a prva je i u distribuciji crnih derivate na domaćem i tržištima regije u oblasti asfaltgradnje u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj i u drugim zemljama regiona.

Kompanija različitim gorivima snabdijeva oko 200 partnera u BiH. Već duže vrijeme HIFA OIL snabdijeva i NATO snage naftom i aviogorivom u BiH.

Zajedno sa kompanijama kćerkama EURO ROAL, EURO METALI, EURO STIL, EURO POWER, PETROBIT, BITROL Slovenija, te njemačkim LB.Profile, HIFA OIL zapošljava ukupno 257 radnika, saopćeno je iz HIFA OIL-a.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,