Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Srebrenica: Saudijska Arabija donirat će milion eura za izgradnju kuća mladim bračnim parovima

Preuzmite sliku

Kraljevina Saudijska Arabija Općini Srebrenica donirat će novčana sredstva u iznosu od milion eura u svrhu izgradnje kuća za mlade bračne parove i poljoprivredni razvoj srebreničkog kraja.

Ova aktivnost, istakao je Ćamil Duraković, načelnik Općine Srebrenica rezultat je dugogodišnje saradnje sa Ambasadom Saudijske Arabije u BiH.

Potpisivanjem memoranduma o razumijevanju između Bosne i Hercegovine i Saudijskog fonda za razvoj bit će osigurana i sredstva za opremanje Istraživačkog instituta “Kralj Salman bin Abdulaziz” na Univerzitetu Sarajevska škola za znanost i tehnologiju te obnovu 55 kuća u Srebrenici, javlja Fena.

Kako je najavljeno iz Ministarstva financija i trezora BiH, ministar Vjekoslav Bevanda i generalni direktor i potpredsjednik Saudijskog fonda za razvoj Yousef bin Ibrahim Al-Bassam potpisat će memorandume danas u Sarajevu.

Memorandumom o razumijevanju bit će osiguran grant od 10 miliona dolara za Istraživački institut, a drugim osiguran iznos od milion eura za obnovu 55 kuća u Srebrenici i nabavku poljoprivredne opreme. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje