Subota, 23. Juni 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Četiri osobe priznale da su opljačkale sportsku kladionicu u Gradačcu

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a (PU Gradačac) su radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela Razbojništvo, počinjeno dana 27.11.2016.godine nad radnicom sportske kladionice na području općine Gradačac, poduzeli niz operativno-istražnih radnji, te došli do saznanja o licima koja se mogu dovesti u vezu s počinjenjem ovog krivičnog djela.

S tim u vezi, dana 28.11.2016.godine lišena su slobode četiri lica: M.S., rođen 1989.godine, E.M., rođen 1986.godine, H.T., rođen 1991.godine i K.H., rođen 1995.godine, svi nastanjeni na području općine Gradačac, nad kojima je u službenim prostorijama izvršena kriminalistička obrada, kojom prilikom su isti priznali izvršenje krivičnog djela Razbojništva.

Izvršeni su pretresi navedenih osoba, te stambenih objekata, dvorišta i pomoćnih objekata koje isti koriste, kojom prilikom je pronađen i privremeno oduzet dio otuđenog novca, jedan gasni pištolj sa dva okvira i 19 kom. metaka, tri noža i odjevni predmeti, a koji se mogu dovesti u vezu sa pomenutim krivičnim djelom.

Dana, 29.11.2016.godine M.S., E.M., H.T. i K.H. su uz Izvještaj predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da su, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, počinili KD Razbojništvo iz člana 289. stav 2., a u vezi sa članom 31. Krivičnog zakona Federacije BiH. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje