Ponedjeljak, 19. Mart 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Tuzlanke orijentalnim plesom osvojile Njemačku (FOTO/VIDEO)

Članice plesnog studija Pop Lock iz Tuzle na najvećem evropskom Festivalu orijentalnog plesa „Bellydancer of the World“ koji se održava u Duisburgu (Njemačka) osvojile su tri medalje i tri pehara.

Tuzlanke Pop Locka Amila Žunić, Bisera Kalaba Salčinović i Jelena Hura, pod vodstvom Lejle Mehmedović, trenera i koreografa, postigle su ovaj izvanredan uspjeh u izuzetno jakoj konkurenciji.

Festival se održava već 23. godine u Duisburgu, a 2014.godine pratilo ga je više od 5.000 posjetilaca. „Bellydancer of the World“ je takmičenje koje se održava u sklopu Festivala, na kojemu je ove godine bilo više od 400 učesnica iz Amerike, Azije i Evrope.

Iako su se članice plesnog studija Pop Lock prvenstveno počele baviti orijentalnim plesom kao vidom rekreacije, ubrzo je on postao puno više od toga.

Obzirom da imaju uspješne karijere na polju arhitekture, prava i ekonomije, bilo je teško uskladiti svakodnevne treninge, ali višegodišnja odricanja i naporan rad krunisani su zasluženim i velikim uspjehom mladih tuzlanki na upravo završenom prestižnom “Oriental Festival of Europe”.

Ovo svakako nije kraj aktivnostima koje ovaj plesni studio planira realizirati, što će, vjerujemo, biti dočekano oduševljenjem, vjerno propraćeno kao i nedavno u septembru održani spektakl u BKC Tuzla pod nazivom „Čarolija orjentalnog plesa“, za koji se tražilo mjesto više – najavljeno je iz studija Pop Locka. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,