Utorak, 22. Januar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Stotine ljudi sa kupljenim kartama nisu mogli ući u Mejdan na utakmicu (FOTO/VIDEO)

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u SKPC Mejdan u Tuzli nakon pobjede nad selekcijom Švicarske rezultatom 21:15 izborila nastup u baražu za Svjetsko prvenstvo koje se naredne godine u Danskoj i Njemačkoj.

Dan nakon pobjede u gostima kod Švicarske ulaznice za večerašnji meč u Mejdanu bile su rasprodate.

Organizator utakmice u Tuzli odnosno Rukometni savez Tuzlanskog Kantona definitivno će morati odgovoriti na pitanje kako je moguće da je nekoliko stotina osoba sa kupljenim ulaznicama ostalo ispred dvorane Mejdan zbog čega su došli u konflikt sa radnicima obezbjeđenja.

 • “Imao sam kupljenu ulaznicu ali sam se vraio kući i putem malog ekrana gledao utakmicu. Nisam želio da se ubjeđujem i guram sa zaštitarima kao ostali. Kako je došlo do ovakve sitacije nisam siguran ali propust organizatora je očigledan” – kazao je za Tuzlanski.ba E.K.

  Ovakve nezgodne situacije kako za navijače koji kupe ulaznicu tako i za organizatora veoma je jedostavno izbjeći pogotovo u SKPC Mejdan, a rješenje je u numeraciji ulaznica što je nekada davno ranije i bio slučaj kada su u pitanju sportski događaji koji su se održavali i dvorani Mejdan.

  Ukoliko se izuzme ovaj propust, sve drugo kada je u pitanju organizacija utakmice rukometnih reprezentacija BiH i Švicarske bilo je na visokom nivou.

  Publika u Mejdanu još jednom pokazala je zbog čega nacionalne selekcije BiH trebaju češće Tuzlu birati kao grad koji će biti domaćin.

  Rasprodata dvorana, podrška sa tribina od prve do posljednje sekunde, grla, dlanovi i pjesma garancija su atmosfere u kojoj nijednom protivniku neće biti lako izaći na kraj s našim Zmajevima.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , , ,