Srijeda, 28. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Koncert za pamćenje: Dino Merlin oduševio Tuzlake na prepunom Tušnju (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

“Nestrpljiv sam i jedva čekam da izađem na binu. Siguran sam da ćemo u Tuzli održati koncert koji će po svemu nadmašiti prethodni, a to nije lako”, poručio je Dino Merlin pred koncert na stadionu Tušanj u Tuzli, a već nakon koncerta njegove riječi su se u potpunosti obistinile jer je publici na prepunom stadionu “Tušanj” priredio nezaboravnu noć. 

Turneja “Hotel Nacional” putuje oko svijeta već tri godine, do sada je ugostila preko 450.000 posjetilaca a večeras su i Tuzlaci imali priliku da uživaju u nesvakidašnjem muzičkom doživljaju uz hitove s novog albuma “Hotel Nacional” kao i omiljene pjesme iz repertoara Dine Merlina, uz koje su odrastale generacije.

Energija i show po kojem je Dino Merlin poznat nisu jenjavali ni sa jednom pjesmom na set listi, a publika je skupa u glas pjevala hitove poput : “Laku noć moja mala barbiko”, “Kokuzna vremena”, “Kad si rekla da me voliš”, “Sve je laž”, “Rane”, “Sve do medalje”…

Da je koncert u potpunosti dobio epitet pravog spektakla za pamćenje pokazala je i publika na Tušnju koja je Merlina vratila na bis nakon čega je otpjevao još nekoliko hitova među kojim i “Bosnom behar probeharao”.

Velikim koncertom u Tuzli nastavljena je ljetna stadionska turneja. Nakon Tuzle turneja Hotel Nacional stiže u Budvu (7.8), Umag (13.8) te Bansko u Bugarskoj (3.9). Sve datume turneje pratite na www.dinomerlin.com/turneja.

U prilogu pogledajte galeriju fotografija sa koncerta, uskoro i video snimak. (Foto: V. Živković | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje