Ponedjeljak, 22. April 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Upoznajte Bronsona, mačka teškog čak 15 kilograma (VIDEO)

Popularno

Mike Wilson i njegova djevojka Megan Hanneman obožavaju mace i svoju su strast odlučili pretvoriti u posao. Oni izrađuju namještaj za mačke, a u tome im redovno pomažu njihove dvije udomljene ljubimice.

Nedavno su odlučili udomiti još jednu i uputili su se u lokalni azil kako bi razgovarali s radnicima te se upoznali s macama koje tamo privremeno žive. Svaka osoba koja želi udomiti ljubimca mora proći intervju sa zaposlenima te nakon toga slijedi odabir novog člana porodice.

Oni su vrlo brzo donijeli odluku. Čim su ušli, ugledali su velikog mačka Bronsona, koji teži čak 15 kilograma. Njegova je vlasnica preminula, a on je završio u azilu. Bilo je jasno da ga je bakica previše i prečesto hranila. Bronson ima samo tri godine i njegovo je zdravlje opasno narušeno zbog njegove kilaže.

Njegovi novi vlasnici upoznali su se s novim režimom prehrane i drže se toga kako bi Bronson prošao bez posljedica, koje mogu biti vrlo strašne.

Ako pretilim životinjama naglo promijenite prehranu, mogu imati velikih problema s jetrom. Zbog toga se količine smanjuju postepeno. Svi kažu da je Bronson prekrasna i vrlo posebna maca.

Obožava se maziti i voli sve ljude. Cijelo osoblje azila rastužilo se kada je Bronson napuštao svoj privremeni dom, no svi su svjesni da će mu u novom domu biti puno bolje. Držimo mu fige da što lakše skine višak kilograma i ponovno bude zdrava maca. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,