Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Uginula neuhranjena slonica Tikiri koju su tjerali na paradiranje

Preuzmite sliku

Uznemirujuće fotografije neuhranjene slonice koju tjeraju na višesatnu paradu zbog festivala, uzdrmale su ljubitelje životinja prije nekoliko mjeseci. Slonica Tikiri na fotografijama je bila prekrivena plaštom ispod kojeg se krilo slabašno tijelo na kojem prvo uočite kosti.

Tikiri je bila jedna od slonova koje su prisiljavali na paradu koja traje deset večeri, a održava se povodom budističkog festivala “Esela Perahera”. Unatoč online peticijama i burnim reakcijama mase, situacija sa slonovima nije se promijenila. Glasnogovornik budističkog hrama rekao je da će životinje pregledati stručnjaci, no to se očito nije dogodilo, prenosi index.hr.

  • Organizacija Save Elephant Foundation nastavila je dijeliti fotografije jadnih životinja koje vape za pomoć. No sve to nije pomoglo u oslobađanju slonova. Tikiri je, nažalost, uginula, a volonteri iz organizacije Save Elephant Foundation rekli su kako neće ostati na ovome. Obećali su osloboditi ostale slonove te im dati ono što je Tikiri htjela i trebala dobiti – slobodu. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,