Petak, 30. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pronašao ostavljenog psa s porukom na ogrlici koja nikog ne ostavlja ravnodušnim

Preuzmite sliku

Popularno

Lionel Vytialingam iz grada Ipoh u Maleziji pronašao je ostavljenog psa koji je trčao po cesti i primjetio da na ogrlici nosi poruku koja objašnjava zašto vlasnik nije u blizini.

  • Kada je primjetio da psić trči po cesti izgubljen, uskočio je u svoj auto i pratio ga. Kada mu se približio, pročitao je poruku koja je objasnila zašto vlasnik više nije mogao brinuti o malenoj Siggy. “Sjeo sam u auto i pratio je. Prvo sam pokušao dobiti njezino povjerenje, deset minuta je stajala dalje i samo me gledala. Došla je, ponjuškala me i uspio sam uzeti poruku. Nadao sam se da će biti adresa ili neki kontakt vlasnika, ali bila je to drugačija poruka koja me ostavila u suzama.”

  • Na papiru je pisalo: “Ćao, moje ime je Siggy i jako sam umiljat i dobar pas. Mom vlasniku je jako žao što me ostavio ovdje, ali nije se više mogao brinuti o meni. Tužan sam zbog toga, a vjerujem da je i on. Molim vas, odvedite me kući, pružite mi ljubav, dajte da budem dio vaše porodice. Mješanac sam zlatnog retrivera i pudle i ove godine ću napuniti pet godina. Dobar sam, nisam nikoga do sada ugrizao! Zaštitnički sam nastrojen, sjedit ću ispred vaših vrata i lajati na svakoga ko se približi dok mi ne kažete da prestanem ili dok ne shvatim da već poznajem tu osobu. Znam i nekoliko trikova! Nadam se da ćete me prihvatiti, s ljubavlju, Siggy.”

  • Lionel kaže da ga jeporuka razniježila te  je odlučio uzeti sa sobom. Nahranio je, okupao i stavio u krevet.  Nažalost, njegov pas Sammo se ne slaže baš dobro sa Siggy, pa će je preuzeti njegov brat.

    “Ljudi ne bi trebali dovoditi ljubimce kući ako nisu svjesni ili spremni na takvu odgovornost. Ostavljanje na ulici zaista nije opcija.” (večernji.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,