Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Primijetili su da njihov pas ne spava noću, razlog nespavanja ih je šokirao (VIDEO)

Preuzmite sliku

Jedna porodica odlučila je udomiti psa i dati mu novu šansu za život. Pas ih je istog trenutka zavolio. Uživao je se igrati s njihovim kćerkama i znali su da će im on biti pravi prijatelj.

Bio je poslušan i vrlo brzo je učio sve čemu su ga podučavali. No, jedne večeri, primijetili su nešto vrlo čudno. Shvatili su da njihov ljubimac ne spava noću, već da stoji ispred njihove sobe i posmatra ih. To se ponavljalo svake večeri i nisu znali šta im je činiti.

Najprije su ga odveli veterinaru, a nakon brojnih pretraga ispostavilo se da je pas potpuno zdrav. Zatim su se vratili u azil iz kojeg su ga uzeli i tamo su čuli tužnu priču. Saznali su da su ga njegovi prijašnji vlasnici u noći odnijeli tamo i više se nikada nisu vratili.

Pas je u tom trenutku čvrsto spavao, a kada se probudio, shvatio je da je ostao bez svoje porodice od koje se nije uspio ni oprostiti. Kada su čuli tu tužnu priču, rasplakali su se i odlučili napraviti nešto kako bi pas stekao njihovo povjerenje.

Stavili su njegov krevetić kraj svoga kako bi mu pokazali da ga žele blizu. Nakon nekoliko sedmica, pas je konačno čvrsto zaspao i od tada se njegov strah nije vraćao.  (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,