Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ozlijeđeni pas lutalica došao na vrata veterinarske stanice i zamolio ljude za pomoć

Preuzmite sliku

Popularno

Ranije ove sedmice, neočekivani posjetitelj probio se kroz vrata veterinarske stanice Dayse Ferreira u Brazilu.

Riječ je o bolesnom i ozlijeđenom psu lutalici koji je došao u potragu za pomoći. I upravo to je dobio. Dayse Ferreira  je upravo završila s drugim klijentom kad je primijetila kako pas luta – šepajući od ozlijeđene šape. Ona i njene kolege bili su zapanjeni kad su vidjeli da je on preuzeo inicijativu da samostalno potraži njihovu pomoć.

I činilo se da im je odmah povjerovao. “Kada je ušao, stavio je povrijeđenu šapu naprijed, kao da se pozdravlja i pokazuje da ga boli”, kazala je Ferreira za The Dodo.

“Bili smo iznenađeni jer je znao gdje tražiti pomoć.” Ferreira nije čekala da dočeka jadnog psa. Nakon brzog pregleda psa, Ferreira je otkrila da njegova šapa nije previše ozbiljno ozlijeđena. Ali bilo je dobro što je posjetio stanicu iz drugog razloga. Otkrila je da je štene takođe imalo mali tumor i bilo prekriveno buhama. Srećom, oboje se moglo liječiti, prenosi Tuzlanski.ba.

  • Pas je dobio kupku za čišćenje, a Ferreira ga je stavila na lijekove. Ali više od toga, tražeći pomoć, usamljeni pas pronašao je nešto još više. Pronašao je nadu. Otada se pročulo o iznenađenju novog pacijenta u veterinarskoj stanici, a ponude za usvajanje stižu u trenutku kada za to dođe trenutak.

    “Ni ne izgleda bolesno. Jednostavno je tako uzbuđen što je u blizini ljudi kojima je stalo do njega”, kazala je Ferreira. Budućnost nekadašnjeg beskućnika nikada nije izgledala svjetlije, zahvaljujući vlastitoj inicijativi u pronalaženju savršenog mjesta za traženje pomoći, kao i ljudima tamo koji je nisu oklijevali pružiti.

    “Najdivnije je to što je došao sam. Njegova inteligencija je prekrasna”, kazala je Ferreira. “Siguran sam da će pronaći dom koji će ga dočekati i primiti sa svom ljubavlju koju zaslužuje.” (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje