Srijeda, 17. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ovo nemamo često priliku vidjeti: Pogledajte kako izgleda zmija koja tek izlazi iz jajeta

Preuzmite sliku

Popularno

Osim zmija i vlasnika tih životinja, malo ko se može pohvaliti činjenicom da je vidio kako izgleda ta životinja kada razbije ljusku svog jajeta i sprema se izaći vani.

Mnogima je sama ideja da taj prizor vide prilično odbojna, no moglo bi ih iznenaditi koliko je to sladak i simpatičan trenutak.

Snimak otkriva da je zmija u trenutku kad dolazi na svijet zapravo prilično dražesna. Zijeva (odnosno, otvara usta kako bi upila više mirisa nego to može samo jezikom koji je van usta), ogledava se, proučava svijet u koji tek treba izaći, prenosi Jutarnji list.

Nema u njoj ničeg odbojnog niti djeluje i najmanje opasno, jer to i nije. Na kraju krajeva, za nas je tek mali broj zmija na planeti zaista opasan, a i samo onda kada ih ugrozimo.

Mnogi su komentarisali kako malena zmija već izgleda umorno od svijeta oko sebe, premda u njega nije niti ispuzala, dok su drugi isticali kako je zaista riječ o dražesnom prizoru za kojeg im je drago da su ga imali prilike vidjeti, ako već ne uživo, onda barem na snimku.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,