Utorak, 27. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ovca odbačena od majke nakon rođenja misli da je pas

Preuzmite sliku

Popularno

Gilly Chippendale, zajedno sa svojim suprugom, ima veliku farmu s raznim domaćim životinjama, ali i kućnim ljubimcima. Iako sve smatra svojom porodicom, ovca Bella sasvim je postala kao član porodice nakon što ju je majka odbacila poslije rođenja, kako piše Metro.

Naime, nakon što ju je majka odbacila, Gilly je Bellu odlučila uzdržavati uz njihovih sedam pasa i jednom mačkom. I sada Bella misli da je pas i dio ovog čopora. Više voli pseće keksiće od trave, ide u šetnje s drugim psima pa čak uživa i u njihovoj porodičnoj kući, prenosi Večernji list.

 • – Na farmi imamo više od hiljadu rasplodnih ovaca, a uvijek postoje janjadi koja bivaju odbijena i često ovce koje izgube vlastito janje. Uvijek ih pokušavamo spojiti da oboje budu sretni, ali ponekad ni to ne pomaže. To se dogodilo Belli, nekoliko puta – objasnila je Gilly.

 • Stoga je Bellu dovela u štalu da živi s konjima, ali ona je brzo postala zainteresovana za pse te ih počela pratiti svugdje.

  – Bella ne vjeruje da je ovca. Često provodi vrijeme ispred ulaznih vrata čekajući da je neko pusti u kuću. Nikada nije shvatila da je ovca. Iako je znatiželjna, često se prepadne drugih ovca koje joj priđu i počne bježati od njih – otkrila je.

 • Iako se Bella ne ponaša kao obična ovca, Gilly je pokušava naučiti da bude više kao njene sestre. Tek je nedavno naučila kako jesti travu, ali i dalje više voli kekse i pseću hranu te se družiti sa svojim ‘čoporom’.  (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,