Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nevjerovatna volja za život: Neuhranjeno mače sa slabim šansama za preživljavanje izraslo u predivnu mačku

Preuzmite sliku

Popularno

Mačić po imenu Lulu pravi je primjer ustrajnosti i borbe za bolji život.

“Lokalna medicinska sestra kontaktirala me u vezi s mačićem kojem je bio potreban spas nakon što su ga vlasnici predali klinici kako bi ga uspavali. Stigla je sa svom svojom braćom i sestrama, ali njima nažalost nije bilo spasa”, kazala je Kiki iz Best Friend Felinesa za Bored Pandu.

 • “Lulu je imala buhe, gliste, bila je malaksala i proćelava jer su mačići bili toliko gladni da su jedni drugima jeli krzno”, kazala je Kiki.

  “Bila nevjerovatno mršava i šanse za preživljavanje nisu bile sjajne. Lulu je imala manje od 300 grama, otprilike polovinu tjelesne težine koja bi trebala biti za njenu dob. Srce mi se slomilo kad sam je ugledala, ali ona je bila tako hrabra i imala je takvu volju da se bori za život”, opisala je Kiki.

 • Lulu je počela napredovati čim se riješila buha i glista, prenosi index.hr.

  “Počela se debljati, a krzno joj je počelo rasti. Preselila se kod jednog našeg udomitelja koji je imao već jednog mačića, Peach i mačke su se odmah složile”, priča Kiki.

 •  

  Lulu je bila na skrbi kod udomitelja nekoliko mjeseci prije nego što se oporavila od teškog životnog početka. No kad se oporavila bila je spremna za pronalazak svog doma. Usvojila ju je djevojka koja joj je dala ime Ciri. Ciri je sada prekrasna odrasla mačka na kojoj se ne vide tragovi teškog života koji je prošla. (Tuzlanski.ba)

 • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,