Ponedjeljak, 14. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mačka misli da je pas: Porodica udomila mačku, a pas im pomogao da je odgoje i oporave

Preuzmite sliku

Prije nekoliko godina, vatrogasac iz Belgije spasio je mačku i odlučio je udomiti.

Čovjek je mačku doveo kući, nadajući se da će ga dočekati cijela njegova porodica, uključujući pse. I jesu. Međutim, nisu samo uzeli mačku, već su je i odgojili kao jednog od svojih, piše Bored Panda.

Supruga vatrogasca, Nathalie jučer je objavila sliku bande tj. svoje kućne ljubimce, kako sjede na cesti i uživaju vani. Ljudi su se odmah zaljubili u njih, prenosi Tuzlanski.ba.

“Kućni ljubimci na slici su Nimue (Altdeutscher Schäferhund), Azmael (mačka) i Liam (bijeli švicarski ovčar)”, rekla je Nathalie. Nathaliein suprug pronašao je mačku u maloj lokvi krvi nasred puta.

“Pokušala je pronaći svoju porodicu, ali niko nije znao odakle je mače došlo, pa smo ga odveli veterinaru gdje je boravio nekoliko dana.”, kaza je Nathalie.

Veterinar je rekao da su šanse za preživljavanje mačke vrlo male, ali on je nekako uspio i porodica ga je uspjela dovesti kući.

 • “Već prvog dana kada je mače bilo kod nas, primijetili smo da je samo gledao našeg švicarskog ovčara. U početku pas nije bio siguran šta bi trebao raditi s malim stvorenjem (Je li to hrana? Nova igračka?), Ali nakon nekoliko sati zaključio je da je maca novi prijatelj. Pobrinuo se za životinju (koja je zauzvrat pokušala dojiti psa). Imaju vrlo poseban odnos. Mače je odlučilo da je naš Pastir najbolji jastuk na svijetu. Kasnije je postao i najbolji prijatelj s našim drugim psom, Nimueom. “, ispričala je Nathalie.

  Porodica ima 5 kućnih ljubimaca; postoje još dvije mačke! „Pet kućnih ljubimaca je puno posla. Kad smo dobili našu najmlađu mačku, bila sam malo uplašena da će je biti teško odgojiti jer smo već bili prilično zauzeti ostalima, ali moj Altdeutscher Schäferhund bio mi je odlična pomoć ”, objasnila je Nathalie.

  “Očistila je mače i nježno se igrala s njom svaki dan. Pretpostavljam da bi bila sasvim druga priča da se svi naši ljubimci nisu slagali. ”

 • A njihove šetnje čoporima savršen su primjer koliko se dobro slažu sve životinje.

  “Gotovo svakog jutra, Azmael nam se pridružuje u šetnji. Kao da imamo tri psa. Ali moramo biti oprezni jer Azmael i dalje ne obraća pažnju na automobile na cesti, pa ga moramo brzo zgrabiti i nositi ako vidimo da dolazi automobil. Ne boji se drugih pasa, čak ih i tjera kad im dosađuju. “, dodala je Nathalie. Okolina zaista odgovara porodičnom načinu života. Žive u malom selu sa samo livadama i šumama oko sebe.

 • “Zaista smo oprezni da ne idemo predaleko od kuće kad je Azmael s njima”, objasnila je Nathalie. „Kada želimo ići u dužu šetnju, moramo osigurati da mačka ostane kod kuće (obično je jedini način da se to nahrani neposredno prije izlaska iz kuće, inače će nas pokušati slijediti).”” (Tuzlanski.ba)

   

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,