Ponedjeljak, 14. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Radiološka ordinacija: Povodom dana narcisa do kraja mjeseca aprila popusti na kompletne preglede dojki

Preuzmite sliku

Privatna Radiološka ordinacija Prim. dr. med. Amile Halilčević nalazi se na adresi Turalibegova 25-A u Tuzli, a sve dodatne informacije možete pozvati broj telefona 061 733 100. Za više informacija možete posjetiti i web stranicu: radioloska-ordinacija.ba

Povodom dana narcisa do kraja mjeseca aprila u Radiološloj ordinaciji Prim. dr. med. Amile Halilčević možete ostvariti popust od 15% na kompletan pregled dojki.

U kompletan pregled ulazi: palpatorni pregled, color doppler ultrazvučni pregled sa elastografijom dojki i pazušnih jama, te mamografija.

Dan narcisa se obilježava zadnje subote u mjesecu martu. To je dan posvećen prevenciji i ranom otkrivanju karcinoma dojke, te podrške oboljelim. Nažalost, incidenca karcinoma dojke je u porastu, ali upotrebom savremenih dijagnostičkih metoda, u mogućnosti smo značajno smanjiti mortalitet bolesti. Samopregled, ultrazvuk i mamografija su najučinkovitije dijagnostičke metode.

Sa samopregledom treba početi svaka žena vec od 20. godine života, dok se prvi ultrazvučni pregled preporučuje sa 25 godina. Mamografija kao nezaobilazno sredstvo u otkrivanju karcinoma dojke, preporučena je sa 40 godina, a nakon 50. godine savjetuju se rutinski godišnji mamografski pregledi.

Narcis kao simbol proljeća, nade i novog života, podsjeća nas da ustrajemo u našoj borbi protiv ove opake bolesti, te damo bezrezervnu podršku onima kojima je to najpotrebnije. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje