Srijeda, 28. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pacijent zaražen koronavirusom ispričao kako se suočava sa zarazom i kakve je simptome imao

Preuzmite sliku

Justin je progovorio o svom iskustvu s koronavirusom – otkrivajući tačno kako je njegovo tijelo reagovalo na ovaj virus, piše Mirror.

Justin je rekao da se prvi put razbolio 4. marta, bolovao je od glavobolje i teških bolova u plućima prije nego što je njegovo disanje postajalo sve teže pogoršano, prenosi Tuzlanski.ba.

Kako su mu se simptomi pogoršavali, Justin, dijabetičar tipa 1, rekao je da je “umalo preminuo bez ikakvog vidljivog razloga” prije nego što se na kraju odvezao na kliniku.

Nastavio je na Twitteru: “Do tog trenutka bolio me je prilikom disanja. Liječili su me kao da imam gripu, dali su mi Tamiflua, inhalatore i poslali me kući. Rekli su mi da se vratim ukoliko mi se stanje pogorša i vratio sam se. Hodanje do kupaonice je poput trčanja maratona.”, kaže Justin.

 • “Nemojte misliti da je bol u prsima poput srčanog udara ili gripe – to nije gripa. Gripu svi većinom znamo. Razmislite dublje, mislite na bol u plućima. Teško je to vizualizirati, ali zamislite kada udahnete hladan zrak i tu ‘bol’ prije nego vam se pluća ugriju, nekako mi se čini tako.”

  “Ovo nije kao obična gripa. To se osjeti mnogo drugačije”

  Justin je rekao da je sada u samoizolaciji s porodicom nakon što mu je dopušteno da se vrati kući.

  Dodao je: “Kod kuće sam sam i podliježem karantinu sa svojom porodicom. Ako se budem osjećao lošije, moram se vratiti.”

  Justin je također pozvao ljude da ostanu kod kuće u nastojanju da zaustave širenje virusa. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,