Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Oko 22 posto ljudi vjeruje kako imaju intoleranciju na hranu

Preuzmite sliku

Popularno

Intolerancija na hranu postala je prvi trend, utvrdila je studija britanske organizacije Food and Drink Innovation Network provedena na 1600 ljudi. Oko 22 posto ljudi vjeruje kako su alergični na određene namirnice, piše Daily Mail.

Tu si dijagnozu samu postavi dvostruko više žena nego muškaraca. Svaki peti čovjek zbog straha stoga izbjegava određenu hranu, a među najčešćim namirnicama su mlijeko i mliječni proizvodi te gluten, potvrdilo je istraživanje.

Prema novim zakonskim regulativama Europske unije restorani i catering će od prosinca ove godine trebati na obrocima i proizvodima istaknuti potencijalne alergene. To će imati dramatičan učinak na industriju, tvrde stručnjaci.(24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: