Utorak, 28. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Žene i muškarci stariji od 65 godina odgovorili za čim najviše žale u životu

Preuzmite sliku

TikToker je upitao slučajne prolaznike starije životne dobi (65+) za čim u životu najviše žale. Njihovi odgovori gotovo su se poklapali.

79-godišnjakinja govorila je o stvarima za koje je mislila da su važne dok je bila mlađa te je rekla da novac olakšava život, ali ne osigurava radost. Istakla je, također, da je zdravlje važnije i bitnije od bilo čega.

@yairbrachiyahu 79 Year Old Shares Her Biggest Loss… #lifelessons #interview #lifeadvice #longervideos ♬ original sound – Yair

Ispričala je kako je izgubila muža s kojim je bila skupa 45 godina, od čega su 38 proveli u braku. Na pitanje postoji li nešto što nije stigla da mu kaže, što bi poželjela, odgovorila je:

“Više vremena provodenog zajedno. Nikad ne znate kada je zadnji put da se vidite, kada vam je zadnji dan.”

Sličnog razmišljanja bio je i drugi muškarac koji je rekao da materijalne stvari i više novca nego što je stvarno potrebno nisu toliko važni.

“Kad smo mlađi, mislim da želimo da zaradimo puno novca i da steknemo mnogo materijalnih stvari. Da imamo veliku kuću, odličan automobil i sve te stvari. Sad shvatam da to nije ono što je bitno u životu. U životu su bitni odnosi, ljubav i sposobnost da znate šta zapravo želite”, kaže on.

@yairbrachiyahu 65 Year Old Shares What’s Most Important In Life #interview #lifelessons #lifeadvice #longervideos ♬ original sound – Yair

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,