Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Turisti su ovo mjesto proglasili svjetskim čudom: Pogledajte prizore koji ostavljaju bez daha

Preuzmite sliku

Torres del Paine je najveći i najposjećeniji park prirode u Čileu, zauzima krajnji jug zemlje na takozvanoj “Ruti do kraja svijeta”, a po mnogima koji su ga posjetili – zaslužuje titulu 8. svjetskog čuda.

Posjetioci sajta VirtualTourist proglasili su Nacionalni park „Torres del Paine“ u južnom Čileu za „osmo svetsko čudo“.

Torres del Paine je sa 5 miliona glasova od turista širom svijeta pobjedio u konkurenciji od 300 različitih destinacija iz 50 zemalja. Takmičenje je pokrenuto ranije ove godine.

„Sa svojim prirodnim ljepotama koje izazivaju duboko poštovanje i pejzažima koji oduzimaju dah, nije ni čudo što su posjetioci našeg sajta proglasili „Tores del Paine“ za pobjednika“, rekla je Kimberly Sturdivant Vason, šef odjeljenja za odnose sa javnošću i marketinga za VirtualTourist.

Torres del Paine je najveći i najposjećeniji park prirode u Čileu, zauzima krajnji jug zemlje na takozvanoj „Ruti do kraja svijeta“. Ovaj nacionalni park karakterišu izrazito visoke i oštre planine koje grandiozno okružuju krajolik, te čuvaju glečere, jezera i rijeke.

Smješten je u regiji poznatoj Patagoniji koja se odlikuje suhim i hladnim vremenskim prilikama.

„Čileanska Patagonija je nevherovatno područje neograničene i netaknute prirode“, rekli su iz VirtualTourist, a Torres del Paine predstavili kao jednu od najupečatljivijih destinacija koje ovaj region može da ponudi. (Nova.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,