Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Student u nekoliko sekundi objasnio kako je studirati daleko od kuće: ‘Moje srce samo vene…’

Preuzmite sliku

Legendarni hrvatski pjevač Mišo Kovač jednom je otpjevao: “Sad kad živim u tuđini, moje srce samo vene…”.

Ovo je dio teksta njegove pjesme “Svi pjevaju, ja ne čujem” koju je objavio još davne 1987. godine, no s pjesmom se i dalje, čini se, poistovjećuju neke nove generacije.

Jedna od najvećih promjena u životu mladih ljudi odlazak je iz roditeljske kuće. Počeci su iznimno teški, nostalgija je snažna i prati nas poput sjene, a mladi se trude snaći u ovakvom “novom životu”. Većina mladih koji sele iz porodičnog doma, odlaze na fakultet u drugi grad.

Jedan je student u svom TikTok videu povezao svakodnevnicu mladih koji ne žive s roditeljima i legendarnu pjesmu Miše Kovača. Naime, snimio je gotovo potpuno prazan studentski frižider, u kojemu su samo četiri namirnice. Student je na šaljiv način pokazao prve velike prepreke s kojima se suočavaju studenti daleko od kuće: nema više svakodnevnog kuhanog obroka i prepunog frižidera, osim ako se za to ne potrude sami.

Ruže su crvene, jede mi se sarma. Evo jedan self promo, onako bez srama“, napisao je u opisu svog videa kojeg je podijelio u popularnoj studentskoj Facebook grupi stanara studentskog doma Stjepan Radić.

Studentu nije trebalo dugo da vidi i plodove svog “self proma”: zaradio je skoro 900 lajkova i oko 70-ak komentara ispod svoje objave.

Karton vina, mlijeko, puding i dva jogurta“, nabrojao je jedan student stvari iz svog frižidera, a ovo su samo još neki od zanimljivih komentara:

“Samo osušene smokve stare četiri mjeseca i načeta Dukatela iz menze”

“Samo gin iz Lidla unutra i kukuruz”

“Bitno da ima cole zero i kiselih krastavaca…”

Uz studentske jadikovke o tome kako nemaju gtoovo ništa u frižideru, u komentarima se javio i jedan student koji ipak ima hrane u frižideru uz mudri savjet. “Samo treba otići u trgovinu“, napisao je uz smijeh.

@molnvr #klasik #studentskizivot #balkantiktok #croatia #serbia ♬ Svi Pjevaju, Ja Ne Čujem – Mišo Kovač

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,