Četvrtak, 26. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Slijepi putnik preživio u prostoru za točak aviona na letu od JAR-a do Amsterdama

Preuzmite sliku

Živ slijepi putnik otkriven je u prostoru za točkove u prednjem dijelu teretnog aviona koji je u nedjelju sletio u amsterdamsku zračnu luku Schiphol iz Južnoafričke Republike, saopćila je nizozemska vojna policija
“Muškarac se, s obzirom na okolnosti, osjeća dobro i prevezen je u bolnicu”, stoji u saopćenju policije, zadužene za nizozemsku graničnu kontrolu.

Glasnogovornica policije Joanna Helmonds rekla je da muškarčeva dob i nacionalnost još nisu utvrđeni.

“Naša prva briga bila je, naravno, njegovo zdravstveno stanje”, istaknula je.

“Mogu reći da je bez sumnje vrlo neobično da neko uspije preživjeti takvu hladnoću na tolikoj visini – vrlo, vrlo neobično”, kazala je glasnogovornica, dodavši da policija još ne namjerava otkriti o kojoj se aviokompaniji radi.

Preživljavanje leta u prostoru za točkove je rijetko, ali nije nemoguće. Po nedavno objavljenim podacima američke Federalne uprave za zrakoplovstvo (FDA), 129 ljudi pokušalo je tim načinom stići u Ameriku od 1947. godine, a preživjelo ih je 29.

Nije objavljeno s koje je destinacije navedeni avion poletio za Amsterdam, ali komercijalnim avionima od Južne Afrike do Nizozemske otprilike treba 11 sati, radi li se o direktnim letovima. (Agencije)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,