Subota, 12. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Samohrani gay otac inspiracija mnogima: ‘Želim da LGBTQ mladi znaju da postoji nada.’

Preuzmite sliku

José Rolón, ili nycgaydad, naziv po kojem ga poznaje njegovih 137 hiljada pratitelja, odrastao je sanjajući o tome da ima djecu.

Ali Rolón (44) nikada nije mislio da će se to i zaista ostvariti.

,,Odrastao sam u kući s ocem koji mi je vikao da ‘hodam kao čovjek, a ne kao peder’. Da me neko povukao sa strane i rekao mi da ću jednog dana imati veliku, sretnu porodicu, rekao bih mu da je lud.” kaže on.  To je jedan od razloga zašto je Rolón, planer vjenčanja u New Yorku, počeo objavljivati ​​snimke života sa svojim sedmogodišnjim sinom Averyjem i 6-godišnjim kćerima blizankama Lilah i London.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by José Rolón (@nycgaydad) on

,,Želim da LGBTQ mladi znaju da postoji nada. Stalno dobijam poruke od zabrinutih mama poput ‘Moj sin ima 13 godina, homoseksualac je i stvarno se bori. Hvala vam što ste mu pokazali što je moguće’ – objašnjava. Rolón održava sadržaj laganim i često se podsmjehuje homoseksualnim stereotipima. U jednom isječku koji je nedavno postao viralni hit, Rolón urnebesno odgovara komentatoru koji ga je pitao ‘Žele li gay tate da njihovi sinovi budu poput djevojaka ili frajera?’.

Rolónov suprug Tim Merrell umro je 2013. u snu. U to je vrijeme Avery je bio novorođenče, a surogat majka supružnika bila je u 11-om tjednu trudnoće s kćerkama Lilah i London. Rolón se prestrašio da neće moći odgajati troje djece bez ljubavi svog života.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by José Rolón (@nycgaydad) on

,,Suprug i ja bili smo sjajan tim. Ne bih mogao zamisliti da to radim bez njega. Ali u jutro njegovog sprovoda probudio sam se i pomislio: ‘Avery je upravo izgubio oca. Što da se meni nešto dogodilo?’ Nisam ga želio ostaviti samog na ovom svijetu i znao sam šta trebam učiniti.”, otkrio je Rolón.

Rolón je objavio vijesti o bebama koje čekaju, dok je u crkvi punoj 400 ljudi držao Merrellov pogrebni govor. ,,To je bio moj poziv na ljubav i molitve. I od tada me podržavaju. Zaista je potrebno selo za odgoj djece.” Danas to selo uključuje Avery, Lilah i London. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,