Subota, 19. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Profesorica koju bi mnogi srednjoškolci poželjeli: Ne daje domaću zadaću i trudi se da učenicima bude što zabavnije

Preuzmite sliku

Iako većina srednjoškolaca možda još uvijek nema bore ili gomilu životnih problema odraslih, priznajmo – biti mlad nije lako.

Tinejdžerske godine obično znače poprilično malo na tanjiru i očekuje se da nekako pronađete ravnotežu između svega toga. Nepotrebno je reći da se s cijelom situacijom s COVID-19 današnji tinejdžeri moraju nositi s još težim stvarima, piše Bored Panda.

Teksaška srednjoškolska učiteljica Courtney White to jasno razumije. I kako bi pomogla svojim učenicima da se izbore sa stresom i svim stvarima koje im život dobacuje, Courtney odluči ne dodijeliti domaći zadatak. Nedavno je na Tik Toku podijelela svoje razloga zašto tako postupa. White ima TikTok profil s preko 500.000 pratilaca, prenosi Tuzlanski.ba.

@cmw1129Reply to @tafgarcia Me not assigning homework, doesn’t make me any less of a teacher. My kids show me mastery of content in class. ##teachersoftiktok♬ original sound – Courtney 💕


Njen neobičan pristup nastavi privlači  veliku pažnju na internetu. Iako ne podržavaju svi njenu vrstu učenja. Nakon što je dobila nekoliko kritika zbog toga što svojim učenicima nije zadala domaći zadatak, odlučila je napraviti TikTok gdje je objasnila svoju filozofiju koja stoji iza odluke da to učine.

„Nema dokaza da će ih domaći zadatak učiniti boljim učenicima u mom razredu. Poštujem njihovo vrijeme izvan nastave, trude se za mene cijeli dan, ne trebaju ići kući i raditi više domaćih zadataka. Većina mojih učenika su srednjoškolci. Imaju posla, bave se sportom, u bendu su, imaju i druge odgovornosti izvan škole. “, objašnjava Courtney.

  • Navodi također kako neki od njih idu kući i brinu se o svojoj mlađoj braći i sestrama jer su im roditelji na poslu, a opet neki od njih samo trebaju otići kući i spavati.

    “Znam da domaća zadaća može biti presudna za neke časove i jednostavno se ne možete zaobići ako je ne dodijelite”, objasnila je Courtney za Good Morning America, te dodaje: „Dakle, potpuno razumijem poentu domaćeg zadatka. Ali za mene lično, volim samo imati malo više popustljivosti i dati im do znanja da je u redu biti čovjek i ići kući i spavati.

  • Govoreći za Good Morning America o svom neobičnom pristupu poučavanju, White je objasnila da joj je cilj ukloniti “mali dio stresa ne dodijelivši im dodatne zadatke” i “pružiti im malo dodatne ljubavi koja im je potrebna na času.”

    “Što sam blesavija, to ih teme više zanimaju. Pokušavam to učiniti zabavnim. Moj najdraži dio nastave je povezivanje sa učenicima. Volim ih upoznati kao učenika u svojoj učionici, kao i ono što rade izvan moje učionice samo da bi izgradili taj lični odnos. Tako se osjećaju ugodno i brižno dok su u mom razredu“, dodala je Courtney. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje