Ponedjeljak, 22. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Potajno snimila trenutak u kojem je dobila otkaz. Direktor se javio u komentarima

Preuzmite sliku

Bivša zaposlenica američke kompanije CloudFlare oglasila se videom na TikToku nakon što je dobila otkaz. Brittany Pietsch u kompaniji je radila kao voditeljica računovodstva tri i pol mjeseca.

“POV – uskoro ćete dobiti otkaz”, napisala je u opisu objave na društvenoj mreži i potajno snimila razgovor. Tvrdi da je za otkaz saznala od osobe iz HR odjela, a ne od direktora.

“Mora da je lagano imati sastanke koji traju 5 do 10 minuta, reći nekome da je otpušten, potpuno mu uništiti cijeli život, bez objašnjenja. To je izuzetno traumatično za ljude”, rekla je Brittany u videu.

“Ovdje je nastala totalna katastrofa s obje strane”

Njezin video ubrzo se proširio društvenim mrežama, no vjerovatno nije očekivala da će objavu komentirati i direktor kompanije Matthew Prince.

“Otpustili smo oko 40 ljudi od njih preko 1500 u našoj organizaciji. To je normalno. U roku od tri mjeseca možemo vidjeti hoće li neko biti uspješan u svom poslu ili ne. Nažalost, ne zapošljavamo savršene”, napisao je.

“Bolno mi je gledati ovaj video. Menadžeri bi uvijek trebali biti uključeni. HR bi trebao biti uključen, ali zaposlenici ne bi trebali biti prepušteni njima. Nijedan zaposlenik ne bi trebao biti iznenađen ako nije bio učinkovit. Ne ide nam uvijek kako treba. Ponekad zaposlenici s lošim rezultatima ne slušaju povratne informacije koje su dobili prije otkaza”, dodao je.

“Svaka normalna organizacija treba otpustiti ljude koji ne rade dobro. To ovdje nije bila pogreška, već smo pogriješili što nismo bili ljubazni i humani kao što smo inače”, zaključio je.

Mnogi su se oglasili u komentarima ispod njegove objave i podržali Brittany. Složili su se da su joj dali premalo vremena da se uhoda u posao i pisali da ih je direktorov odgovor iznenadio.

“Dobiti otkaz je teško, ali važno je to podnijeti dostojanstveno. Otpustiti nekoga je također teško, zahtijeva suosjećanje i poštovanje. Ovdje je nastala totalna katastrofa s obje strane”, smatraju neki. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,