Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Plišani medvjedi u borbi protiv korone: Masovno se pojavljuju na prozorima širom svijeta, a evo zašto su djeca oduševljena

Preuzmite sliku

Na mnogim prozorima u Australiji posljednjih dana mogu se videti plišani medvjedići i slične igračke kako sjede i “gledaju napolje”.

Riječ je o spontanoj akciji najprije Australijanaca a potom i u drugim zemljama, koja ima za cilj da razveseli djecu koja ne razumiju najbolje zašto moraju da ostanu kod kuće i pokušaju da im uljepšaju prizor sablasno praznih ulica.

U Australiji su dozvoljene šetnje po kraju u kojem živite, ali uz obavezno držanje distance. Na ovaj način djeca su vidjela i da su mede “poslušne i sjede kod kuće” a šetnja po kraju im je dosta prijatnija dok ih igračke pozdravljaju sa prozora i terasa.

Akcija je imala toliko pozitivnog uticaja na najmlađe koji su tokom svjetske borbe protiv koronavirusa nažalost okružena strahom, panikom, brigom i sumornim vijestima, da se ubrzo iz predgrađa australijskig gradova proširila i po svijetu.

Tako su se i dva medvjedića našla na prozoru premijerke Novog Zelanda Jassinde Arden.

Nova igrica “lov na medvjede” postala je omiljena zabava djece dok šetaju ulicama sa svojim roditeljima i umjesto igre sa drugom djecom u parkovima, u šetnji pokušavaju da prebroje što više medvjedića a potom se pohvale svojim “ulovom” na društvenim mrežama sa roditeljima.

Mališani su oduševljeni a nekada omiljena, danas zaboravljena igra “lov na blago” sada je ponovo oživjela u lovu na mede i podstakla porodice da se aktivno bave igrom i maštom svojih najvoljenijih. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,