Subota, 4. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Penzionisani policajac skočio i spasio psa iz poplavljenog kamenoloma 26 sati nakon nestanka

Preuzmite sliku

Herojski penzionisani policajac Juan Kinley skočio je u ledenu hladnu vodu kako bi spasio dvogodišnjeg psa koji je preživio pad od 30 stopa u kamenolomu na ostrvu Man Ostrvo Man.

Herojski penzionisani policajac skočio je u ledene vode poplavljenog kamenoloma da spasi psa. Bebe, jazavčar, pronađen je na platformi samo nekoliko stopa iznad duboke vode nakon što je preživio pad od 30 stopa, piše Mirror.

Dvogodišnjak je nestao, zajedno sa šestomjesečnom Lulu, što je izazvalo veliki lov na kućne ljubimce kada se dvojac razdvojio od svoje vlasnice Melanie Kermeen. Lulu je uspjela pronaći put kući, ali Melanie je pronašla Bebe tek kada je začula njen uplašeni jecaj sa dna jame. Ali dok je čekala da stigne pomoć, penzionisani policajac i plivač Juan Kinley skočio je u ledenu vodu da spasi Bebe, prenosi Tuzlanski.ba.

Dramatično spašavanje snimljeno je i na video snimku se prikazuje trenutak kada je čovjek doplivao do psa i pomogao joj da se vrati na sigurno. Melanie je rekla da je imala sreće što je neko poput Huana bio u blizini da pomogne u spašavanju njenog prestravljenog psa.

 • Rekla je: „Bilo je tragičnih priča u kojima se psi gube, tako da je to bilo samo mučnih 26 sati. Ali način na koji se završilo bio je prilično spektakularan, a njen pad sa platforme bio je prilično čudesan. Mi smo zaista, zaista sretni što smo uz sebe imali nekoga poput Huana, sa njegovim mogućnostima, jer je izgledala kao da će skočiti u sve većoj nevolji.”

  Od ranije je poznato da Bebe i Lulu beže da jure zečeve po poljima koja okružuju njeno imanje, ali kada se nisu vratile nekoliko sati, Melanie je počela da paniči. Nakon mahnitih apela na društvenim mrežama i lokalne pretrage koja je trajala do kasno u noć, iscrpljena Lulu se vratila na svoja vrata u ranim jutarnjim satima. Ali tek kada se grupa za potragu nekoliko sati kasnije odvažila blizu lokalnog kamenoloma, čuli su Bebin sićušni lavež i znali da je i ona još uvijek živa.

  Melani je rekla: „Vikala sam na nju, i zapravo sam je čula kako ječi, tako da sam znala da je živa, a do tada je bilo 26 sati od njenog odsustva. Mora da je pala 30 stopa dolje na ovu platformu, samo četiri ili pet stopa iznad vode. Ova voda je veoma duboka – 3,5 metara. Imala je nevjerovatnu sreću što je tamo pala.”

  Melanie je pozvala hitnu pomoć u pomoć i čekala je dolazak službenika za zaštitu od požara. Ali kako je Bebe postajala sve uznemirenija, pHuan odlučio je da se sam upusti u odvažnu spasilačku misiju tako što će preplivati ​​da je spasi. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,