Srijeda, 8. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mama štedila 4 godine kako bi uredila svoju kuhinju i trpezariju iz snova

Preuzmite sliku

Natalie iz Velike Britanije otkrila je na koje je načine štedjela te u četiri godine uspjela prikupiti dovoljnu sredstava za porodičnu kuhinju iz snova.

Renoviranje doma može nam poslužiti kao sjajan predložak za maštanje, ali nisu baš svi u mogućnosti snove promptno pretvoriti u realnost. I 30- godišnja mama iz britanskog Lancashirea pokazala je kako i za one koji baš ne mogu izdvojiti poveće svote postoji način da dođu do financijskih sredstava za prostor po vlastitim željama.

Natalie je stisnula remen i četiri godine štedjela gdje god je stigla kako bi mračnu i dotrajalu kuhinju pretvorila u ružičasti raj kakav je htjela, a koji je i pokazala na svome Instagram profilu @thepinkterrace.

Nešto vremena i truda uložila je i u ostatak viktorijanske kuće.

‘’Moja najdraža transformacija je definitivno kuhinja. Nismo imali gdje jesti kao porodicaj pa nam je bilo jako važno u novoj kuhinji odvojimo i prostor za dnevnu’, napomenula je.


Natalie je navela kako su njoj i suprugu djeca prioritet pa nakon što su izdvojili novce za njihove potrebe, pokušali su uštedjeti na svim drugim područjima.

‘’Nismo zapravo išli na praznike, oprezno smo bili u kupovininamirnica, kupovali smo u trgovinama s nižim cijenama, smanjili smo budžet za praznične i rođendanske poklone. Sve nam je to pomogao na uštedi!’’, otkrila je Natalie.

Mama i njena porodica nastavili su uspješno manevrirati troškovima pa čak i nakon što su započeli radovi tako što su većinu poslova nastojali obaviti sami, ali i tražeći što povoljnije cijene materijala i namještaja.

‘’Tata mi je stolar pa nam je opremio kuhinju, a muž je električar pa je uspio sve prepraviti. I sam je naučio postavljati pločice kako bismo i tu uštedjeli!’’, dodala je.

Opisala je kako su sami napravili zid s vertikalnim vrtom od lišća u dijelu trepezarije. Dodala je kako su neke stvari naručivali direktno od proizvođača, a uštedjeli su na izradi stolova od ostataka drvnog materijala. Svojim primjerom ova Britanka nada se da će potaknuti i druge da se upuste u sličnu avanturu. (Miss7.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,