Četvrtak, 1. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Majka prije smrti sinu ostavila poklone i poruke za njegovih sljedećih deset rođendana

Preuzmite sliku

Italijanka Laura Lonci znala je da će umrijeti od raka, a u svojim posljednjim danima odlučila je da pokaže kako majčina ljubav može živjeti i nakon smrti.

Ova 37-godišnja učiteljica u osnovnoj školi htjela je ostaviti jak uticaj na život svog trogodišnjeg sina Tomasa, pa je odabrala poklone za njegovih sljedećih deset rođendana, prenosi “The Times”.

Laura je, naime, pripremila deset knjiga koje će pratiti njenog dječaka kroz djetinjstvo. Za sina je snimila i četiri desetominutna videa u kojima mu objašnjava važnost škole, prijateljstva i ljubavi.

“Čak je predvidjela i neizbježna sentimentalna razočaranja, govoreći Tomasu kako se nositi s odbijanjem, kako ustati i vratiti se jači nego što je bio prije… Tražila je od njega da marljivo uči kako bi možda jednoga dana mogao postati ljekar i spasi druge majke poput nje koje nisu uspjele pobijediti bolest”, rekao je za “Corriere della Sera”, Laurin suprug Alberto Salerno (37).

Ovoj hrabroj Italijanki rak je dijagnostifikovan prošlog septembra. Nekoliko mjeseci prije toga imala je mjehuriće na koži koje je dermatolog tretirao kortizonom. Ali onda joj je lice počelo oticati i doktor joj je propisao pretrage urina. Preminula je od karcinoma nadbubrežne žlijezde 28. juna, piše Jutarnji.hr.

Laura i Alberto upoznali su se u ljetovalištu prije osam godina, a vjenčali 7. juna ove godine, kad je svima bilo jasno da su njene šanse za preživljavanje vrlo male.

“Sin joj je svaki dan donosio cvijet kako bi joj pomogao da ozdravi. Rekao sam mu da je njegova mama sad zvijezda na nebu, a on me pitao zašto ih je toliko. Odgovorio sam mu da su to majke druge djece. On kaže da je prepoznao Lauru jer je ona najsjajnija zvijezda”, rekao je Alberto Salerno.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: