Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ispraznili cijeli avion jer dvogodišnja djevojčica nije imala masku dok je jela jogurt

Preuzmite sliku

Lako je razumjeti da su ljudi preplašeni u doba pandemije i da strahuju od zaraze i posljedica, ali glas razuma ipak ne bi smio da se gubi.

Nažalost, to nije bio slučaj u ponedjeljak na aerodromu u Orlandu kada je obezbjeđenje ispraznilo čitav avion zbog porodice čije je dijete jelo jogurt bez maske.

Avion kompanije Spirit Airlines u potpunosti je ispražnjen zbog četvoročlane porodice, koja ni uz najbolju volju nije mogla da shvati šta je pogrešno učinila.

“Napustite avion. Uzmite svoje stvari i napustite avion. Odbijate da nosite maske i sarađujete”, čuje se u videu kako stjuardesa govori članovima porodice, odnosno trudnoj ženi u čijem je krilu djevojčica sjedjela.

Američki mediji su prenijeli da je obezbjeđenje naposljetku zaista ispraznilo čitav avion kompanije Spirit Airlines, odnosno da je let prema Atlanti ostalim putnicima omogućen tek nakon dva sata odlaganja.

Predstavnik kompanije sjutradan je izjavio da je porodica istjerana iz aviona jer su roditelji bili ti koji su pravili probleme i odbijali da na svoja lica ispravno postave maske, međutim to nije ono što čujemo u videu.

Zapis definitivno potvrđuje da je stjuardesa negodovala zbog dvogodišnje djevojčice koja je, prema tvrdnjama majke, povrh svega, dijete sa potekoćama u razvoju. (cdm.me)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,