Srijeda, 7. Juna 2023.
Tuzlanski.ba logo

Hotel od 744 hiljade eura u kojem niko nikada nije uspio rezervisati sobu

Preuzmite sliku

Veliku maketu hotela čija je izgradnja koštala 744 hiljade eura dizajnirao je kanadski umjetnik Callum Morton i svijetu ga je predstavio 2007. godine. Od tada zbunjuje mnoge ljude koji su tamo pokušavali rezervisati smještaj ili ući unutra…

Zamislite scenarij u kojem se satima vozite autocestom u Australiji i počinje vas hvatati umor. Srećom, nailazite na hotel usred ničega, zahvaljujete sudbini što ćete se konačno moći ispružiti i ubiti oko, ali kad se približite neobičnoj zgradi, shvaćate da nešto ne štima. Hotel je naime lažan (scenarij nije).

Hotel EastLink zapravo je skulptura smještena na periferiji Melbournea u Australiji, dizajnirana tako da izgleda kao pravi hotel. Veliku maketu hotela, čija je izgradnja koštala 744 hiljada eura dizajnirao je kanadski umjetnik Callum Morton i svijetu ga je predstavio 2007. godine. Od tada zbunjuje mnoge ljude koji su tamo pokušavali rezervirati smještaj ili ući unutra…

  • Internetska stranica EastLink još uvijek dobija upite o cijenama soba, dostupnosti i informacijama o parkiranju, a opisujući koncept koji stoji iza dizajna, Morton je i želio da prolaznici vide EastLink kao stvarni hotel ili pak rekvizit koji je “zbrisao” iz tematskog parka ili s filmskog seta. Divovska ludost, kako joj Morton tepa, ima čisto ukrasnu funkciju.

    EastLink je visok 20 metara, a sagrađen je od čelika, betona i staklenih ploča. Kad padne noć, neki od prozora svijetle, što cijelu priču čini zanimljivijom, prenosi punkufer.hr. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , ,