Četvrtak, 26. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Djevojka od 22 godine sa tijelom djevojčiče: “Mrzim kada se dječaci zaljube u mene”

Preuzmite sliku

 

Djevojka koja je ostala u tijelu osmogodišnjakinje zbog rijetkog oblika raka mozga otkrila je svakodnevne borbe sa kojima se suočava – uključujući i male dječake koji se zaljubljuju u nju, piše The Sun.

Shauna Rae, 22, iz SAD-a, dobila je rak kada je imala samo šest mjeseci i bila je podvrgnuta hemoterapiji koja je usporila njen rast.

Zbog svog niskog rasta, Shauna se stalno zamjenjuje s djetetom, što može biti teško kada je vani. Jedan od problema sa kojima se susreće je i kupovina kupaćeg, kada želi ići na plažu, prenosi Tuzlanski.ba.

„Teško je jer sada kada imam zrelost u grudima, treba mi podstava, a nijedan dječiji kupaći kostim nema podstavu, a donji dio je još gori”, kaže Shaona.

Osim problema sa garderobom, Shauna se plaši odlaska na plažu zbog pažnje koju privlači od djece.

„Plaža takođe može biti izazovna jer tamo ima djece, a to je sasvim druga stvar jer izgledam kao dijete i tretiraju me kao dijete“, kaže ona.

Dok Shauna nema problema u interakciji s djevojčicama, ona smatra da su dječaci mnogo nezgodniji.

 • „Osjećam se izuzetno nezgodno sa dječacima, ne osjećam se neprijatno sa devojkama. Čini se da djevojčice bolje razumiju ljudsko tijelo i ono što se dešava ženama.

  Dokumentarac prikazuje Shaunu kako se suočava sa problemima pokušavajući da radi normalne stvari koje 22-godišnja žena radi u svakodnevnom životu. Suočava se i sa problemom kada želi naručiti piće, jer misle da je dijete.

  Njena majka, Patricia “Patty” Schrankel, takođe govori u dokumentarcu o srceparajućem vremenu kada je njena ćerka kao beba imala rak mozga.

  “Shauna je imala šest mjeseci kada smo saznali da ima rak mozga. Osjećam se, valjda gotovo krivom, da će morati kroz ovo prolaziti do kraja života, tako da sve što mogu učiniti je da je zaštitim”, dodala je Patty.

 • Shauna objašnjava šta se tačno dogodilo nakon što je prošla hemoterapiju i kako je to uticalo na njen rast.

  “Moja hipofiza je bila gotovo uspavana zbog hemoterapije. Doktor mi je rekao da sam završila s rastom. Kosti su mi srasle”, rekla je Shauna.

  Shauna također otkriva kako to utiče na njen ljubavni život, objašnjavajući da je slobodna i da uvijek privlači pogrešne tipove.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,