Nedjelja, 26. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Autorica eseja “Kako ubiti svog muža” osuđena za ubistvo supruga

Preuzmite sliku

Porota u Portlandu osudila je Nancy Crampton Brophy, autoricz eseja „Kako ubiti svog muža“, za ubistvo svog supruga prije četiri godine.

Skoro dva mjeseca nakon početka suđenja, sedam žena i pet muškaraca u poroti presudili su da je Brophy kriva za drugostepeno ubistvo supruga Danijela, prenosi Oregon.

Ubijen je 2. juna 2018. godine dok se spremao da počne sa poslom u Institutu za kulinarstvo u Portlandu. Njegovo tijelo pronašao je njegov kolega u kuhinji instituta, sa ranom od vatrenog oružja na leđima i još jednom u grudima.

Sudski dokumenti kažu da su istražitelji otkrili da je osumnjičena bila u centru Portlanda, gdje je njen suprug radio, u vrijeme ubistva, ali je gospođa Crampton Brophy, kasnije rekla vlastima da je sve vrijeme bila kod kuće.

Nancy Crampton Brophy nije pokazala nikakvu reakciju dok je čitana presuda. Njena advokatica kaže da će se odbrana žaliti.

Tužioci, sa druge strane, kažu da su zadovoljni i da je motiv bio novac, odnosno ostvarivanje polise životnog osiguranja. Ipak, ona je tokom suđenja svjedočila da su finansijske probleme pokrili dijelom iz njegovog penzijskog fonda.

Nancy je međutim, posjedovala isti model pištolja kojim je njen muž ubijen i pred sudom su prikazani snimci sigurnosnih kamera kako stiže i odlazi sa instituta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,