Nedjelja, 1. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Papa Franjo junak igrice (VIDEO)

Preuzmite sliku

Popularno

Preživjeti za upravljačem papamobila po ulicama Asunsiona tema je igrice koju treba da savlada crtani lik papa Franjo, a osmislili su je mladi Paragvajci nekoliko dana do posjete Svetog Oca.

“Zamisao nam je pala na pamet u junu kada su gradske vlasti obnavljale ulice kojima će prolaziti papa Franjo, ali su pritom zaboravili na druge ulice u gradu, pa smo se zapitali šta bi učinio Franjo da se mora suočiti sa preprekama na koje svakodnevno nailaze ovdašnji stanovnici”, rekao je producent igrice Hose Manuel Gonzales, javlja Hina.

Četiri autora online igrice postavili su papamobil na ulicu punu prepreka u kojoj ‘papa’ mora da vozi slalom između kokošjih gnijezda velikih poput mjesečevih kratera, između putujućih prodavača s njihovim kolicima i motociklista koji izranjaju sa svih strana.

Kada papa Franjo savlada neku prepreku, pojavljuje se poprsje paragvajskog predsjednika Horacija Kartesa uz natpis “Nastavljamo”, piše Hina.

Papa Franjo treba da doputuje u petak u Paragvaj, posljednju stanicu svog putovanja po tri države Latinske Amerike. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,