Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Predstavnici antifašista i boraca NOR-a posjetili premijera TK

SABNOR 800x600
Preuzmite sliku

Popularno

Prestavnici Kantonalnog Saveza antifašista i boraca narodno-oslobodilačkog rata 1941-1945. posjetili premijera Tuzlanskog kantona

SABNOR 800x600

Povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević i ministar za boračka pitanja Zijad Mahmutović danas su se susreli sa delegacijom Kantonalnog Saveza antifašista i boraca narodno-oslobodilačkog rada 1941-1945. koju je predvodio predsjednik Saveza Božo Novaković.

Premijer Čaušević je uputio čestitke svim članovima Saveza i svim građanima Tuzlanskog kantona u povodu ovog izuzetno važnog datuma u bosanskohercegovačkoj historiji.

Predstavnici Saveza antifašista i boraca narodno-oslobodilačkog rata Tuzlanskog kantona su istakli da su zadovoljni izuzetno dobrom saradnjom i podrškom koju ovaj Savez ima od Vlade Kantona.

Danas je naglašena važnost podrške Projektu obnove porušenih i oštećenih spomenika iz Drugog svjetskog rata, kao vrijednog dijela našeg kulturno-historijskog nasljeđa, a istaknuta je i potreba da lokalne zajednice pruže veću podršku kako obnovi i rekonstrukciji, tako i održavanju već obnovljenih spomenika.

Premijer Čaušević i ministar Mahmutović su danas istakli i potrebu i obavezu Vladi Tuzlanskog kantona da se u narednom periodu učini dodatni napor i pokuša olakšati život 310 učesnika narodnooslobodilačkog rata na području našeg kantona, na prvom mjestu putem adekvatnijeg medicinskog tretmana i lakšeg pristupa neophodnim lijekovima.

Uz čestitke i podršku naporima koje poduzimaju u tom pravcu premijer Čaušević je uputio i riječi zahvalnosti svim članovima Saveza na naporima koje ulažu kako ni jednog trenutka ne bi bila umanjena važnost potrebe da mirnodopskim sredstvima nastavimo borbu protiv svih oblika fašizma, ma gdje se oni javljali.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: