Subota, 2. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Voditeljka RTS-a postala viralna zbog gafa u programu uživo: Pokušala karticom kupiti kartu za prijevoz

Preuzmite sliku

U Beogradu je nedavno je predstavljen novi sistem naplate karata za gradski prijevoz. Ovaj novitet novinarka RTS-a odlučila je gledaocima demonstrirati na koji način mogu kupiti kartu. Ipak, njen pokušaj kupovine karte nije prošao kako je očekivala, što je brzo postalo viralno na društvenim mrežama.

U emisiji je najavila da je sada moguće platiti kartu karticom u određenim vozilima  te je željela demonstrirati kako to učiniti. Odabrala je kartu koju želi kupiti i pokušala je platiti karticom, ali nažalost, nije uspjela jer je karticu prislonila na pogrešno mjesto.

“Ono što je važno jest da se ovaj aparat nalazi kod prvih vrata. Međutim, kad kupujete kartu nemate nikakav kontakt s vozačem i za tim nema potrebe jer se aparat doista lako koristi”, ispričala je voditeljica. Ipak, ono što je tvrdila nije uspjela pokazati.

“Neka greška je u pitanju, ali na vrhu uređaja izađe vaša karta i tu kartu čuvate”, zaključila je.

Nakon njenog javljanja na društvenim su mrežama osvanuli brojni komentari.

“Ako ona to nije razumjela, neće ni 90 posto drugih ljudi”, “Zamislite sad neke starije osobe koje pokušavaju platiti karticom, pogotovo nakon ove snimke”, “Čari i ljepote programa uživo”, “Što bi se ona pripremila prije uključenja u program. Opušteno”, neki su od komentara.

“Kad bi se upalila kamera ispred mene ne bih znao ni kako se zovem, a ne kako se koristi ovo čudo”, branili su je neki.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,